O kompaniji

O kompaniji

Nakon skoro 30 godina, Agromarket je danas vodeći proizvođač, zastupnik i distributer širokog portfolia proizvoda na tržištu Zapadnog Balkana. Od početne delatnosti kompanije, veleprodaje i maloprodajeosnovnim repromaterijalom za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u regionu centralne Srbije, kompanija Agromarket je izrasla u jedan od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u celom regionu.

Pesticidi, semenska roba i garden uređaji okosnica su razvoja kompanije. Distribucijom pesticida Agromarket pokriva 1/3 celokupnog tržišta Srbije, dok prometom semenske robe zauzima 1/4 tržišta. Tržište garden proizvoda tj. tržište mašina i alata, kako za poljoprivredu tako i hobi i profesionalnu primenu, kvalitetno je pokriveno najširim prodajnim portfoliom u zemlji zahvaljujući kojem  Agromarket sa dva pozicionirana brenda Villager i AGM dominira i ostvaruje udeo od 25 % celokupnog tržišta baštenskih proizvoda.

Najbrže rastući portfolio kompanije u poslednjih par godina je segment specijalizovanih vodotopivih i tečnih đubriva pod brendom Fitofert sa kojim Agromarket zaokružuje kompletnu paletu proizvoda u domenu primarne poljoprivredne proizvodnje.

Poslednjih godina, stručni tim kompanije Agromarket uvodi i bio liniju, odnosno biopesticide i fitovakcine, zaokružujući na taj način ponudu prema oba segmenta proizvodnje - organskoj i konvencionalnoj proizvodnji.

Uz svoje proizvode, Agromarket je zastupnik brendova vodećih svetskih proizvođača pesticida (Syngenta, Du Pont, Dow AgroSciences, Bayer Cropscience, BASF, United Phosphorus, Arysta LifeSciences, Sinochem Ningbo, Agriphar, Spiess Urania, Cheminova, Nissan Chemical Industries, Mio, Zapi, Goemar, Lida, Cinkarna...), domaćih i inostranih selekcionih semenarskih kuća (ZP, KWS, Franchi sementi, Caussade...), proizvoda garden programa (Oregon, Fiskars, ECHO, STIGA, Lawor-wash, Al-Ko, Alpina, Telwin, G.F., Di Martino, Elpumps...), opreme za navodnjavanje (Sunstream, AgroDrip), folija za plastenike (Illeri Plastic) i supstrata (Kekkili).

Najveća energija tokom godina je ulagana u razvoj stručne službe, koja je na današnji dan najbrojnija stručna podrška poljoprivrednim proizvođačima na terenu. U okviru stručne službe rade saradnici specijalisti za zaštitu bilja, tehnologiju proizvodnje i ishranu bilja. Uspeh ne samo ove službe već i cele filozofije kompanije ogleda se u uspesima proizvođača sa kojima se ostvaruje saradnja. Provereni saradnici svakodnevno prate raznoliku biljnu proizvodnju, predlažu agro i pomotehničke mere, usaglašavaju preduzimanje potrebnih mera zaštite posebno vodeći računa o bezbednoj primeni pesticida, zaštiti onog koji ih primenjuje, očuvanju životne sredine i najvažnije, zdravlju krajnjeg korisnika. Saradnici za ishranu bilja uz pomoć mobilne laboratorije obavljaju analize zemljišta, supstrata i vode, a na bazi toga uz upotrebu najsavremenijeg softvera daju preporuke za proizvodnju.

Kroz integrisani miks koji spaja tradicionalne i moderne alate komunikacije, kompanija Agromarket komunicira sa širokim auditorijumom različitih profila ciljanih javnosti. Stručna predavanja i prezentacije širom celog regiona, stručni časopis Agrosvet koji izlazi već 14 godina, video materijali, komunikacija kroz društvene mreže (www.agromarket.rs, www.agrosvet.rs, www.facebook.com/Agrosvet ) i direktan kontakt kroz SMS servis, kompanijske internet prezentacije - osnova su ukupne produkcije sadržaja koju kompanija plasira kroz svoje navedene, kao i kroz druge, masovne medije.

Važan deo nastupa na tržištu su i sajmovi koje kompanija organizuje, a koji su pre svega orijentisani na biznis segment. Tradiconalni EXPO kućni sajmovi koje Agromarket krajem februara svake godine organizuje  u Beogradu, okupe više od 2500 poslovnih partnera i prijatelja predstavljaju nezvanični početak trgovanja poljorepromaterijalom i garden proizvodima.

Najdinamičniji segment kompanije koji se najbrže razvija je garden sektor. Brend Villager, sa više od deset godina tradicije, je prepoznat na tržištu kao value for money brend koji svoju poziciju potvrđuje kvalitetnih i širokim portfoliom proizvoda ali i usluga: servis, rezervni delovi, ovlašćena prodajna mreža. Villager je svojim kvalitetom izborio mesto i na zahtevnom tržištu Evropske Unije, u koju se plasman obavlja preko kompanije Villager Slovenija. Uz slovenačko tržište, Villager je dostupan na tržištima Češke, Slovačke, Grčke, Hrvatske, Albanije, Makedonije, Rumunije, Francuske, itd.

Uz brend Villager, zaokružen je nastup na tržištu kroz AGM brend koji je pozicioniran u low i hobi segmentu.

Agromarket je dugogodišnjim razvojom svoje prodajne mreže dostigao vodeću ulogu u regionu po logističkim mogućnostima. Distributivna mreža je dobro organizovana i pozicionirana i predstavlja značajnu konkurentsku prednost.

Distribucija proizvoda se odvija kroz rad postojećih 8 distributivnih centara u Srbiji i to Kragujevac, Beograd, Valjevo, Niš, Subotica, Sombor, Sremska Mitrovica i Zrenjanin, a od decembra 2017. godine i najveći i najsavremeniji logistički centar u Inđiji. Razvoz proizvoda se svakodnevno obavlja do više od 3500 malo i veleprodajnih objekata, od čega više od 2000 poljoprivrednih apoteka, poljoprivrednih imanja i zemljoradničkih zadruga, više od 100 hipermarketa i oko 1000 objekata koji prodaju garden proizvode.

Van granica Srbije, kompanija Agromarket je organizovana kroz predstavništva u Bosni i Hercegovini (Bijeljina, Banja Luka i Sarajevo), Crnoj Gori (Danilovgrad) i Sloveniji (Ljubljana) čime svakodnevno kroz komunikaciju sa svim tržištima, kompanija dokazuje poziciju regionalnog lidera.

Sjedinjavanje proizvodnje i prodaje pod istim krovom stvara uslove za razvoj i jačanje Agromarket Grupe. 

U okviru Agromarket Grupe posluju preduzeća PIK „Južni Banat“ iz Bele Crkve, PD „Zaječar“ iz Zaječara, poljoprivredno dobro ,,Vojvodina'' Starčevo, Fabrika za proizvodnju vodotopivih i tečnih đubriva „Fertico“ iz Niša, preduzeća za doradu semena „Agroseme“ u Kikindi, odnosno „Semenarstvo“ u Šapcu i silosi “Natalinci” u Natalincima i Kragujevcu.

Godine 2015. u sastav AGM grupe ušla je i Fabrika za proizvodnju i formulisanje sredstava za zaštitu bilja u Bačkom Petrovcu, koja ispunjava sve preduslove da uz snažnu pomoć i podršku matične kompanije izbije u sam vrh domaćih proizvođača pesticida. Istovremeno, zahvaljujući fabrici, povećava se ponuda pesticida čime se kompletira portfolio sredstava za zaštitu bilja Agromarketa.

U pogonima se proizvode i formulišu preparati tečnih, praškastih i granulisanih formulacija. Prilagođavanje potrebama krajnjih korisnika ogleda se i kroz uvođenje novih linija za pakovanje praškastih pesticida, kao i mogućnosti pakovanja tečnih preparata manjih zapremina. Proizvodnja je koncipirana prema najnovijim standardima Evropske Unije na najsavremenijoj opremi, čime se obezbeđuje maksimalna zaštita čoveka i njegove okoline.

Iza ovako pozicionirane kompanije stoje ljudski resursi kao osnovna vrednost i najveća snaga kompanije. Stručan, iskusan, pouzdan i motivisan tim je osnov uspeha i garancija budućeg uspeha.

Razvoj je usmeren ka tome da kompanija regionalno postane prepoznata kao kompanija koja stoji iza kvalitetnih proizvoda koji ulivaju poverenje kupcima i čijom upotrebom se omogućava profitabilna proizvodnja koja čuva životnu sredinu, kao garant za proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane, kao neko ko sa punim razlogom može da kaže - NAMA VERUJU.