Fertico - Niš

FERTICO

Preduzeće Fertico, Niš osnovano je 2004. godine kao preduzeće za proizvodnju specijalizovanih mineralnih kristalnih vodotopivih đubriva za sisteme „kap po kap“ i tečnih formulacija za prihranu gajenog bilja preko lista. Od 2007. godine, preduzeće je u sastavu kompanije Agromarket Grupa, Kragujevac. Osnovni brend preduzeća je FitoFert koji predstavlja trenutno jedini domaći brend u ovoj kategoriji đubriva i koji svojim kvalitetom, asortimanom i pakovanjem uspešno konkuriše poznatim stranim brendovima na tržištu Srbije i regiona.

Karakteristike i asortiman Fitofert đubriva u potpunosti zadovoljavaju zahteve intenzivne poljoprivredne proizvodnje, kako na otvorenom polju tako i u zaštićenom prostoru. Proizvodne linije su opremljene vrhunskim uređajima koji omogućavaju maksimalnu homogenizaciju komponenata i ujednačen kvalitet. Posebna pažnja poklanja se numeraciji i obeležavanju svakog pojedinačnog proizvoda, a kontrola kvaliteta vrši permanentnu proveru svake proizvedene šarže. Pored interne kontrole proizvodi se podvrgavaju i eksternoj kontroli odgovarajućih sertifikovanih laboratorija tako da je svako FitoFert đubrivo višestruko proverenog kvaliteta.

Od osnivanja, orijentacija preduzeća Fertico je proizvodnja specijalizovanih đubriva koja prati profesionalnu poljoprivredu proizvodnju ali i zadovoljava i zahteve hobi tržišta. Na osnovu ovih zacrtanih ciljeva, razvijen je i proizvodni program, koga sačinjavaju sledeće kategorije vodotopivih i tečnih đubriva:

  • Čvrsta - kristalna NPK (compaund) đubriva
  • Direktna - kristalna (straight) mono ili dvokomponentna đubriva
  • Tečna NPK kristalna đubriva i Biostimulatori
  • Mineralna kristalna đubriva na bazi mikro i sekundarnih elemenata
  • Organo – mineralna đubriva
  • Hobi – garden proizvodi
  • Hobi Supstrati

Proizvodnja i prodaja proizvoda beleže stalni rast. Trenutni kapacitet je preko 2 000 tona gotovih hraniva godišnje. S obzirom na trend stalnog uvećanja potrošnje ove grupe proizvoda projektovano je uvećanje proizvodnih kapaciteta na 5 000 tona godišnje do kraja 2015. godine.

Novi koncept plasmana FitoFert hraniva predstavlja jedinstveni Agro Servis, formiran 2010. godine. Pravilna ishrana bilja, kao najkompleksnija oblast u intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji, na ovaj način postala je dostupna korisnicima Fitofert proizvoda. Kupujući FitoFert sredstva za ishranu bilja korisnici istovremeno dobijaju i profesionalne preporuke za ishranu od strane Agro Servisa. Specijalisti ishrane bilja, opremljeni uređajima za merenje različitih parametara relevantnih za ishranu bilja, kao i odgovarajućim softverom za optimizaciju podataka, kontrolišu proizvodnju velikog broja poljoprivrednih proizvođača i svojim stručnim savetima utiču na podizanje i kvalitet prinosa.

Potrošači Fitofert proizvoda su profesionalni uzgajivači ratarskih, povrtarskih i cvećarskih useva i voćno-vinogradarskih zasada. Proizvodi Fertico upotpunjuju celokupnu ponudu (seme, pesticidi, garden program) koji potrošačima nudi distributivna mreža Agromarket, Kragujevac.