Agromarket Bosna i Hercegovina

Agromarket Bosna i Hercegovina

Preduzeće Agromarket BiH sa svoja dva distributivna centra u Bijeljini i Banja Luci iz godine u godinu postaje sve bitniji učesnik poljoprivrednih tržišta Bosne i Hercegovine. Osnovna delatnost preduzeća je trgovina repromaterijalima za poljoprivredu (seme, pesticidi, mineralna hraniva), baštenskog i alatnog programa, poljoprivrednih alata i mašina. Dugoročni cilj firme je zauzimanje visokog udela na tržištu po uzoru na osnivačku firmu Agromarket, Kragujevac.

Osnivanje preduzeća je bilo inicirano željom Agromarketa, Kragujevac da proširi svoje aktivnosti na poljoprivredno tržište Zapadnog Balkana. Na ovaj način moguće je bilo kvalitetno odgovoriti prohtevima sve zahtevnijeg tržišta Bosne i Hercegovine. Zbog veličine teritorije klijente servisiraju dva distributivvna centra, Bijeljina i Banja Luka, koji su pokriveni i stručnim kadrom ali i kvalitetnom logistikom.

U cilju približavanja kupcima i predstavljanja celokupnog portfolia, u 2010. godini održan je i prvi „Kućni sajam Agromarketa“ u Bijeljini, koji je postao tradicionalan i održava se naizmenično u Bijeljini i Banja Luci.

Agromarket BiH svoj uspeh gradi na najširem asortimanu roba usmerenih na tržište poljoprivrednog i baštenskog programa. Pored širine prodajnog portfolia, snagu firme čini i logistika primerena zahtevima kupaca/tržišta. Konkurentsku prednost omogućuje i višegodišnje praćenje i poznavanje tržišta pre svega dominantnih kupaca - poljoprivrednih apoteka u BiH.