Gea - jedinstveno rešenje za najvažnije korove u soji

Složićemo se da su se pojedini korovi ranije suzbijali određenim herbicidima, a posle izvesnog vremenskog perioda primene ti isti herbicidi na njih više ne deluju. Ovu pojavu nazivamo rezistentnost. Rezistentnost se razvija godinama. Rezistentan korov ne mogu da suzbiju čak ni desetostruko povećane doze.

Rezistentnost je nešto o čemu definitivno moramo da razmišljamo i kod izbora herbicida u soji. Najintenzivniji regioni u gajenju soje su i najviše pogođeni ovim problemom. Kod njih je izbor herbicida ključan za suzbijanje korova. Posebno veliki izazov predstavlja suzbijanje ambrozije i štira u soji.

Aktivna materija na koju nigde u svetu nije utvrđena rezistentnost i koju su poljoprivredni proizvođači prepoznali kao pouzdano rešenje za tretman posle setve, a pre nicanja soje jeste flumioksazin, odnosno preparat Max 51. Naša preporuka je primena preparata Max 51 u kombinaciji sa preparatom Mont 960 EC, zbog odlične sinergije ova dva preparata koja rezultira delovanjem na sve širokolisne i na jednogodišnje uskolisne korove.

Kompanija Agromarket, u želji da proizvođačima olakša primenu preparata, predstavlja preparat Gea, koji je zapravo gotova kombinacija dve aktivne materije: flumioksazin (aktivna materija preparata Max 51) i S-metolahlor (aktivna materija preparata Mont 960 EC).


 

Preparat Gea se primenjuje posle setve, a pre nicanja soje. Odlikuje ga produženo zemljišno delovanje, izuzetna selektivnost na usev soje i odlično kontaktno delovanje na ponikle korove koji se često nalaze na parceli prilikom primene zemljišne hemije.

Količina primene koju preporučujemo je 2,5-3 l/ha preparata Gea.

Ukoliko iz nekog razloga nije urađen zemljišni tretman u soji ili je u pitanju korekcija u postu, kompanija Agromarket ima u ponudi kompletnu paletu preparata na bazi najvažnijih aktivnih materija za suzbijanje širokolisnih korova u soji.

Za više informacija kontaktirajte predstavnika stručne službe Agromarket za vaš teren.