Novo rešenje za suzbijanje bolesti u strnim žitima

Svaka nova sezona nam pokazuje koliko je tretman fungicidom značajna mera. Bitna činjenica jeste da ukoliko propustimo priliku da sačuvamo zdravim list, ne možemo očekivati maksimum od investicije tretmana za klas.

Kompanija Agromarket u ponudi ima NOVO rešenje za suzbijanje bolesti u strnim žitima- preparat Olimp.

 

 

Preparat Olimp je na bazi aktivne materije protiokonazol (250 g/l) i odlikuje ga odlična efikasnost na sve ekonomski najznačajnije bolesti strnih žita: pepelnica pšenice (Erysiphe graminis), siva pegavosti lista i klasa pšenice (Septoria spp.), lisne rđe pšenice (Puccinia spp.), fuzarioza klasa pšenice (Fusarium spp.).

Olimp je odličan izbor kako u prvom tretmanu kada još uvek nismo sigurni šta će od bolesti dominirati, tako i za tretman protiv Fusariuma. Ukoliko se primenjuje za suzbijanje bolesti lista, preporuka je da se primeni u količini 0,4-0,6 l/ha. Ukoliko se primenjuje protiv Fusariuma, preporuka je da se primeni u količini 0,6-0,8 l/ha.

Stručna služba kompanije Agromarket uz preparat Olimp preporučuje dodavanje insekticida Cythrin 250 EC (200 ml/ha), Vantex 60 CS (70 ml/ha) ili Grom (0,4-0,5 l/ha) za suzbijanje vaši i cikada u strnim žitima. 

Za više informacija kontaktirajte predstavnika stručne službe Agromarket za vaš teren.