Seminar na Ribarcu 2018

Seminar na Ribarcu 2018 22.01.2018.

Tradicionalno, peti put zaredom služba marketinga Agro divizije kompanije Agromarket započinje poslovnu godinu druženjem sa ratarima i voćarima koji su u proteklim godinama pokazali ne samo želju već i spremnost da svoju poljoprivrednu proizvodnju uzdignu na nivo koji obezbeđuje viskok kvalitet proizvoda i profitabilnost.  A sve to poštovanjem tehnologije koju propisuju saradnici Stručne službe i Sektora Ishrana bilja i navodnjavanje kompanije Agromarket.

Novi Sad, odnosno Ribarac su 18. i 19. januara ugostili preko 400 poljoprivrednih proizvođača iz zemlje ali i iz zemalja u okruženju na seminaru pod nazivom “Zajedno do novih saznanja”. Bila je to prilika da se detaljno analizira prethodna godina, a na bazi stečenog iskustva i novih informacija predstave nova tehnološka rešenja u savladavanju brojnih biotskih, kao i abiotskih činilaca koji mogu biti ograničavajući faktor poljoprivreene proizvodnje. U tome su im pomogle kolege Dragan Lazarević, Milan Sudimac, Ivan Valent, Miloš Stojanović i Goran Radovanović, saradnici kompanije Agromarket, kao i Srđana Petrović, stručna saradnica kompanije “DowDuPont” koja je predstavila “Delegate 250 WG” insekticid poslednje generacije za primenu u voćarstvu, odnosno Goran Puhar, saradnik kompanije “BASF” koji je predstavio novi fungicid “Priaxor” koji se primenjuje u strninama.

Naravno, stručni deo seminara se “prelio” u izuzetno prijatno druženje sa tamburašima u restoranu “Alaska barke” za željom da godina pred nama donese dobar berićet i ponovno druženje januara 2019. godine.