Novo - SQM granulisana đubriva u Srbiji!

Novo - SQM granulisana đubriva u Srbiji! 10.11.2020.

SQM, svetski poznata kompanija koja u Čileu duže od 50 godina razvija i proizvodi granulisana đubriva visokog kvaliteta, a plasira ih u preko 110 zemalja na 5 kontinenata, konačno će se pozicionirati i na našem tržištu. Zastupanje i distribuciju đubriva poverila je kompaniji Agromarket.

Šta donosi zajednička saradnja kompanija SQM i Agromarket?

Osnovna deviza SQM đubriva - Lako dostupni nitratni azot i kalijum koje biljke direktno usvajaju, primenom kojih se ostvaruje uravnotežena i optimizovana ishrana gajene biljke, a izbegavaju standardne blokade Ca, Mg, Fe i ostalih katjona.

U sezoni 2020/2021., proizvođačima u Srbiji biće dostupne formulacije:

SQM Ultrasol K Plus 13,7:0:46,3 – jedinstven i najsveobuhvatniji kalijum rastvorljiv u vodi u kristalnoj formulaciji. Pokriva potrebe kalijuma u poljoprivrednoj proizvodnji bez snabdevanja viškom sulfata ili hlorida. Najprikladniji izvor kalijuma, a kako sadrži i nitratni azot, to je i najefikasniji izvor azota neophodnog za rast biljke.

Više o ovom proizvodu saznajte OVDE

SQM Crop K pluS 12:0:46 – visokoefikasna granulisana formulacija u snabdevanju gajene biljke nitratima i kalijumom.Odlikuje ga jednostavnost primene, bezbednost za useve osetljive na hloride, laka raastvorljivost, i ne zakišeljava zemljište.

Više o ovom proizvodu saznajte OVDE.

SQM Crop Complex 12:10:18 + 2 MgO -izbalansirano osnovno granulisano đubrivo sa većinom potrebnih makro, sekundarnih i mikroelemenata, visokog stepena čistoće, a bez prisustva hlora. Koristi se pretežno kod biljaka izraženog vegetativnog porasta.

SQM Crop Complex K 12:6:24 – naglašena kalijumova formulacija osnovnog kompleksnog granulisanog đubriva sa prilagođenom formulom potrebama tzv. kalijumovih biljaka (voće, povrće, cveće, ratarski usevi). Sadrži potrebne makro, sekundarne i mikroelemente, visokog je stepena čistoće, a bez prisustva hlora. Obezbeđuje dobar kvalitet plodova, visoke prinose, odličnu transportabilnost, ali i bolju tolerantnost biljaka na bolesti i štetočine.

Više informacija o SQM đubrivima, vremenu, dozi i načinu primene, kao i mogućnostima mešanja saznaćete od kolega iz sektora Ishrana bilja kompanije Agromarket.