Pretraži sajt
%
×
Makaze za šišanje ovaca Constanta 4

AKCIJA

 

Kupovinom artikla "Makaze za šišanje ovaca Constanta 4" koji je na akciji, dobijate mogućnost kupovine artikla Set noževa Wellington za 1 dinar

 

Blog
12.03.2024.

Razlozi za investiranje u uređaj za pranje pod pritiskom.

Kada otkrijete koliko efikasno perač pod pritiskom uklanja i najtvrdokorniju nečistoću sa vašeg dvorišta, fasade, automobila ili drugih površina, shvatićete koliko je ovo koristan alat za održavanje bašte i okoline oko kuće.

Osim za pranje betonskih površina i automobila, on će vam biti koristan i za čišćenje otirača, staza i tepiha.

Vrste aparata za pranje pod pritiskom koji se najčešće koriste u domaćinstvima

U domaćinstvima se najčešće koriste električni uređaji za pranje pod pritiskom. Oni su praktični za kućnu upotrebu. Osim tihog režima rada, oni su i lakši i manje zahtevni kada je održavanje u pitanju. 

Električni perači pod visokim pritiskom su pogodni za čišćenje terasa, automobila, staza, dvorišta i drugih manjih površina u domaćinstvu. 

Pored električnih perača pod pritiskom, u domaćinstvima se takođe mogu koristiti benzinski, motorni aparati za pranje pod pritiskom. Ovi perači koriste benzinski motor za generisanje snage potrebne za stvaranje visokog pritiska vode. 

Obično su snažniji od električnih perača i pogodni su za čišćenje većih i jače zaprljanih površina, kao i za komercijalnu upotrebu. Benzinski perači su korisni za korišćenje na mestima gde nema pristupa električnoj energiji ili kada je potrebna veća pokretljivost.

Na tržištu se mogu pronaći i hidraulični perači pod visokim pritiskom. Ova linija perača se češće koristi u komercijalne svrhe jer mogu da očiste velike površine za relativno kratko vreme.

Osnovni principi rada uređaja za pranje pod pritiskom

U nekoliko koraka objasnićemo vam osnovne principe rada različitih vrsta i modela perača pod pritiskom.

  1. Glavni izvor snage svakog perača je voda. U zavisnosti od modela voda se može dovoditi direktno i vodovodne mreže ili se perač napaja vodom iz sopstvenog rezervoara.

  2. Sledeći korak je povezivanje za izvorom energije. I dok će električni i aku perači koristiti električnu energiju, motorni uređaji za pranje koriste benzinski motor za stvaranje snage.

  3. U narednom koraku stvara se pritisak tako što se voda pumpa kroz uređaj za pranje, gde se stvara visoki pritisak. Ovo se postiže korišćenjem specijalne pumpe ili hidrauličkog sistema.

  4. Zatim sledi ispuštanje vode. Voda pod pritiskom se zatim ispušta kroz mlaznicu ili crevo. Ovo stvara snažan mlaz vode koji može efikasno ukloniti prljavštinu i nečistoće sa površine.

  5. U završnom koraku korisnik usmerava mlaz vode ka površini koju želi da očisti. Visok pritisak vode omogućava temeljno i brzo čišćenje površine, uklanjajući nečistoće, prašinu, blato ili čak boju.

Pre kupovine aparata za pranje pod pritiskom, važno je obratiti pažnju na nekoliko faktora, kao što su težina i dimenzije uređaja, dodatni spremnik za deterdžente i šampone, maksimalna temperatura vode i raspon pritiska, kao i dodatke neophodne za rad.

Za efikasno i brzo čišćenje – uređaji za pranje pod pritiskom za mala i velika spremanja i čišćenja vašeg doma.