O nama

Nakon skoro 30 godina, Agromarket je danas vodeći proizvođač, zastupnik i distributer širokog portfolia proizvoda na tržištu Zapadnog Balkana. Od početne delatnosti kompanije, veleprodaje i maloprodajeosnovnim repromaterijalom za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u regionu centralne Srbije, kompanija Agromarket je izrasla u jedan od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u celom regionu.

Pesticidi, semenska roba i garden uređaji okosnica su razvoja kompanije. Distribucijom pesticida Agromarket pokriva 1/3 celokupnog tržišta Srbije, dok prometom semenske robe zauzima 1/4 tržišta. Tržište garden proizvoda kvalitetno je pokriveno najširim prodajnim portfoliom u zemlji zahvaljujući kojem Agromarket sa dva pozicionirana brenda Villager i AGM dominira i ostvaruje udeo od 25% celokupnog tržišta garden proizvoda.

 

Uz svoje proizvode, Agromarket je zastupnik brendova vodećih svetskih proizvođača pesticida (Syngenta, Du Pont, Dow AgroSciences, Bayer Cropscience, BASF, United Phosphorus, Arysta LifeSciences, Sinochem Ningbo, Agriphar, Spiess Urania, Cheminova, Nissan Chemical Industries, Mio, Zapi, Goemar, Lida, Cinkarna...), domaćih i inostranih selekcionih semenarskih kuća (ZP, KWS, Franchi sementi, Caussade...), proizvoda garden programa (Stiga, Oregon, Fiskars, ECHO, Lawor-wash, Al-Ko, Alpina, Telwin, G.F., Di Martino, Elpumps...), folija za plastenike (Illeri Plastic) i supstrata (Kekkili).

Najbrže rastući portfolio kompanije je segment specijalizovanih vodotopivih i tečnih đubriva pod brendom Fitofert. Poslednjih godina, stručni tim kompanije Agromarket uvodi i bio liniju, odnosno biopesticide i fitovakcine, zaokružujući na taj način ponudu prema oba segmenta proizvodnje - organskoj i  konvencionalnoj proizvodnji.

Najveća energija se ulaže u razvoj stručne službe, koja je na današnji dan najbrojnija stručna podrška poljoprivrednim proizvođačima na terenu... Kompanija Agromarket komunicira sa širokim auditorijumom ciljanih javnosti kroz: stručna predavanja i prezentacije širom regiona, stručni časopis Agrosvet koji izlazi već 15 godina, video materijale, društvene mreže (www.agromarket.rs, www.agrosvet.rs, www.facebook.com/Agrosvet ) i direktan kontakt kroz SMS servis, kompanijske internet prezentacije...

Važan deo nastupa kompanije na tržištu su sajmovi koje organizuje, a koji su orijentisani na biznis segment. Tradiconalni EXPO kućni sajmovi koje Agromarket krajem februara svake godine organizuje u Beogradu, okupe više od 2500 poslovnih partnera i prijatelja.

 

Segment kompanije koji se najbrže razvija je garden sektor. Brend Villager, sa više od deset godina tradicije, prepoznat je kao value for money brend koji svoju poziciju potvrđuje kvalitetnih i širokim portfoliom proizvoda i usluga: servis, rezervni delovi, ovlašćena prodajna mreža. Villager je svojim kvalitetom izborio mesto i na zahtevnom tržištu EU, u koju se plasman obavlja preko kompanije Villager Slovenija. Uz slovenačko tržište, Villager je dostupan na tržištima Češke, Slovačke, Grčke, Hrvatske, Albanije, Makedonije, Rumunije, Francuske, itd.

 

Agromarket je dugogodišnjim razvojom svoje prodajne mreže dostigao vodeću ulogu u regionu po logističkim mogućnostima. Distribucija proizvoda se odvija kroz rad postojećih 8 distributivnih centara u Srbiji u: Kragujevcu, Beogradu, Valjevu, Nišu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, a od decembra 2017. godine i kroz najveći i najsavremeniji logistički centar u Inđiji. Razvoz proizvoda se svakodnevno obavlja u više od 3500 maloprodajnih i veleprodajnih objekata.

 

Van granica Srbije, kompanija Agromarket ima svoja predstavništva u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Rumuniji.

 

U okviru Agromarket Grupe posluju preduzeća PIK „Južni Banat“ iz Bele Crkve, PD „Zaječar“ iz Zaječara, Fabrika za proizvodnju vodotopivih i tečnih đubriva „Fertico“ iz Inđije, preduzeća za doradu semena „Agroseme“ u Kikindi, odnosno „Semenarstvo“ u Šapcu i silosi “Natalinci” u Natalincima i Kragujevcu, Fabrika za proizvodnju i formulisanje sredstava za zaštitu bilja u Bačkom Petrovcu i poljoprivredno dobro ,,Vojvodina’’ Starčevo.

 

Razvoj kompanije je usmeren ka tome da regionalno postane prepoznata kao kompanija koja stoji iza kvalitetnih proizvoda čijom upotrebom se omogućava profitabilna proizvodnja, koja čuva životnu sredinu, kao garant za proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane, kao neko ko sa punim razlogom može da kaže, NAMA VERUJU.