Pretraži sajt
Blog
22.01.2021.

VillyVac usisivaci

Industrijsko čišćenje

Kada dodje do industrijskog čišćenja, pouzdani VillyVac usisivači su pravi izbor.

 

Možda ste čuli termin “šop vak” u prošlosti, ali nikada Vam nije bilo jasno šta on zapravo znači. U najmanju ruku, šop vaci su jake i korisne alatke za čišćenje. Jednostavno rečeno, to su industrijski usisivači namenjeni za čišćenje koje obični usisivači nisu u mogućnosti da pokriju.

Šta je šop vak?

Šop vak je posebna vrsta usisivača najčešće korišćena na gradilištima i u obradi drveta. Ove sprave se sastoje od veoma jakih motora i usisnih jedinica koje usisavaju prašinu, otpatke, komade materijala sa mesta gradnje i drveta iz radnji za obradu drveta. Poseduju veoma veliko i izdržljivo crevo, veliku posudu za skupljanje otpadaka, i naravno čine čuda pri usisavanju veoma zaprljanih mesta.

Dosta ljudi šop vakove zove i kofa usisvač, zato što izgledaju kao kofe iz kojih izlazi crevo. Uglavnom poseduju i točkiće kako bi se lakše manevrisalo njima. Jednostavno rečeno, ovo nije tip usisivača koji bi ste koristili za čišćenje vaše kuće. On je predvidjen za industrijsko čišćenje.

Za šta se koristi ovaj tip usisivača?

Šop vakovi se uglavnom koriste na gradilištima ili prodavnicama za obradu drveta, te se zato i zovu šop vakovi. Ovaj tip usisivača je predvidjen sa usisavanje eksera, šrafofa, drugih manjih metalnih delova, piljevine, delova drveta ili bilo kojih drugih manjih stvari koea se uglavnom nalaze u radionicama za obradu drveta ili gradilištima.

Naravno, Vi možete da koristite jedan od ovih usisivača i kod kuće, ali oni nisu za to predviđeni, niti su idealni za usisavanje kuće. Neki od ovih usisivača, prvenstveno skuplji modeli, mogu ponekad da usisaju vodu i vodene mrlje. Oni se zovu usisivači za suvo i vlažno usisavanje i veoma su svestrani. Na gradilištima, posebno vani, može ponekad biti veoma vlažno, tako da posedovanjee usisivača za vlažno usisavanje je veliki plus u takvim situacijama.

 

Prednosti VillyVac usisivača

Dosta su jači od klasičnih usisvača. Mogu da usisaju veće objekte od klasičnih usisivača. Teško je začepiti VillyVac usisivač. Svi VillyVac usisivači mogu da usisavaju mokre mrlje. Idealni su za korišćenje na gradilištima i radionicama za obradu drveta.