Pretraži sajt
%
×
Makaze za šišanje ovaca Constanta 4

AKCIJA

 

Kupovinom artikla "Makaze za šišanje ovaca Constanta 4" koji je na akciji, dobijate mogućnost kupovine artikla Set noževa Wellington za 1 dinar

 

Blog
13.07.2023.

Top 5 INTEX bazena

Da li znate da tokom vrelih letnjih meseci svoje dvorište možete da pretvorite u pravu oaza zabave i razonode u kojoj će uživati vaša porodica, prijatelji, komšije? Ono što vam treba su jedno slobodno popodne, osnovni komplet alata i nadzemni montažni bazen.

Bazen u dvorištu, vaše rešenje za vrele letnje dane! 

Bazeni i oprema za bazene koji se postavljaju, tačnije montiraju nad zemljom, daleko su jeftiniji i isplativiji u svakom smislu u odnosu na zidane ili obične montažne bazene. Pre svega, ne morate da čekate mesecima majstora kako bi počeli sa gradnjom. Onog dana kada odlučite da želite bazen u dvorištu, kupite, postavite i uživate. Još jedna od prednosti je i ta što modele ovih bazena možete pronaći u najrazličitijim dimenzijama tako da, ukoliko u svom dvorištu želite i bazen ali i slobodan prostor, biranjem bazena odgovarajućih dimenzija i oblika ta zamisao je lako ostvariva.

Ukoliko ih pravilno održavate i pravilno koristite bazeni ovog tipa ali i oprema za bazene, mogu se koristiti dugi niz godina. Velika većina modela može da se sklopi i rasklopi mnogo puta tako da leti u dvorištu imate bazen, a kad padne sneg dovoljno prostora za zimske čarolije.

Nadzemni montažni bazeni izrađeni su od izuzetno kvalitetnih PP ili PVC profila ili obloga koje najčešće drže čelične konstrukcije. Kod ovakvih modela bazena ulazak je moguć samo preko merdevina jer ne postoji nikakva mogućnost ugradnje stepeništa za ulazak. Iz tog razloga nije pogodan za mlađu decu i starije ljude. Cena ovakvih modela bazena varira u odnosu na veličinu, oblik, ali i vrste materijala od kojih je izrađen spoljašnji zid kao i sama konstrukcija.

Odlična stvar je i što se kompletna oprema za bazene u vidu merdevina, pumpi za bazen i creva prodaje u sklopu samog bazena tako da ne morate da vodite računa o tim elementima.

Ukoliko se još uvek niste odlučili ili tražite model bazena koji su cenovno prihvatljivi i veoma se jednostavno i lako montiraju Intex bazeni ima prave modele za vas, uključujući i bazene za decu.

 

Predstavljamo vam top 5 Intex modela bazena. 

 

1. Intex bazen metalni okvir 5.49 x 2.74 x 1.32 Ultra XTR Frame

Prvi model bazena koji vam predstavljamo je Intex-ov bazen sa pocinkovanim metalnim okvirom. Predstavlja odličan izbor kada su u pitanju veća dvorišta i kada očekujete više ljudi u bazenu.

U sklopu opreme za bazen dolazi i peščana pumpa kapaciteta 4,3 m3. Peščana pumpa ovog kapaciteta omogućava visok nivo filtriranja vode.

Okvir bazena izrađen od pocinkovanog čelika, otporan je na rđu i veoma izdržljiv. Kao takav pogodan je za dužu upotrebu u različitim vremenskim uslovima.

Stranice bazena izrađene su od tri odvojena sloja PVC materijala koji mu daju dodatnu snagu i izdržljivost. Kapacitet bazena iznosi 17 203 l što predstavlja 80% njegove maksimalne zapremine.

Ovaj model bazena nije namenjen deci mlađoj od 6 godina.

U okviru dodatne opreme za bazen pored peščane pumpe uz ovaj model dolazi i: podloga za bazen, prekrivač za bazen i sigurnosne merdevine.

 

2. Intex Bazen metalni okvir PRISM FRAME 4.57 X 1.22

Ovaj okrugli model nadzemnog montažnog bazena prečnika 4,57 m i dubine 1,22m predstavlja pravi dragulj među ovom vrstom bazena. Izrađen je od troslojnog PVC materijala sa dodatnim montažnim potporama.

Vreme montaže procenjeno je na 45 minuta iz razloga što montažni skelet ovog modela zahteva samo spajanje cevi T- priključkom. To znači da je postavljanje pojednostavljeno jer umesto velikog broja tiplova za pričvršćivanje i prevrtanje, metalne cevi koje čine konstrukciju pričvršćujete T- spojevima.

Zapremina maksimalne količine vode u bazenu je 16 805 l i ne preporučuje se da u njemu borave deca mlađa od 6 godina.

U okviru dodatne opreme za bazen uz ovaj modela dobijate i: filtersku pumpu za prečišćavanje vode kapaciteta 3785 l, pokrivku za bazen, podlogu za bazen i merdevine za bazen.

 

3. Intex bazen metalni okvir 4.5 x 2.2 x 0.84  Rectangular Frame

Ovaj pravougaoni model bazena sa metalnom konstrukcijom predstavlja odličan izbor i za decu i za odrasle. Zidovi bazena napravljeni su od troslojnog nepropusnog materijala sa mrežastim ojačanjima, ali bazen nije na naduvavanje.

Dimenzije bazena su 4.5 m × 2.2 m × 84 cm. Prilikom punjenja maksimalna zapremina vode u bazenu treba da iznosi 7127 l.

Bazen je pogodan za decu od 6 godina ali isključivo uz prisustvo starijih osoba u blizini ili u samom bazenu.

Lako se i brzo montira. Procenjeno vreme montaže je oko 30 minuta.

 

4. Intex bazen okrugli 3.05 x 0.76 Easy set

Model ovog bazena je izuzetno praktičan jer je njegovo postavljanje jako jednostavno i veoma lako se može premestiti sa jednog mesta na drugo. U paketu sa bazenom dolazi i filterska pumpa za prečišćavanje vode kapaciteta 1250 l.

Maksimalna količina vode koja se preporučuje u bazenu je 3 583 l, tačnije, 80% od njegove maksimalne zapremine.

Bazen se montira tako što se položi na ravnu površinu i gornji prsten krene da naduvava. Kada prsten bude na polovini punjenja vazduhom počinjete da punite bazen vodom. Naduvani prsten podizaće zidove bazena dok će se unutrašnjost puniti vodom.

 

5. Intex dečiji bazen 2.18 x 1.88 x 99cm Fishing Fun Play Centre

Evo jednog izuzetnog modela za najmlađe u kome će podjednako uživati i stariji ljubitelji vode i zabave na vodi.

Izrađen od 0,28 mm- skog vinila, kapaciteta 182 l i sa ugrađenim prskalicama predstavlja pravi mali akva park za decu mlađeg uzrasta.

Kod ovog modela dečijeg bazena postoji mogućnost privezivanja creva za palmino drvo. Uz bazen kao komplet za upotpunjavanje zabave dolaze i: štap za pecanje, dve ribice i šest loptica.

Za koji god modela da se opredelite za sve nadzemne montažne bazene važi isto:

  • Za postavljanje bazena odaberite najsunčaniji deo dvorišta.
  • Za postavljanje bazena odaberite najravniji deo dvorišta. Zaštitite spoljašnji deo donje konstrukcije. Za bazene većih konstrukcija možde ćete morati da obezbedite i određene potpore za potrebe izjednačavanja terena.
  • Nikada bazen ne postavljajte ispod samog drveta, pogotovu ne ispod listopadnog.