Pretraži sajt
%
×
PRAZNIK RADA I VASKRŠNJI PRAZNICI

Poštovani kupci,

Kompanija Agromarket u periodu od 01.05. do 07.05. neće vršiti distribuciju robe zbog praznika.

Poručena roba u tom periodu biće na isporuci od 07.05.

Hvala

 

Blog
18.10.2023.

Kako izabrati najbolju grejalicu za vaše potrebe?

Kada temperature padnu i hladni dani zavladaju, grejalice postaju neizostavan deo naših domova i radnih prostora.

U ovom vodiču možete saznati šta treba da razmotrite prilikom odabira grejalice, kao i koje su to značajne stavke koje će vam pomoći da napravite pravi odabir.
 

Važni faktori za izbor grejalice

Bilo da tražite grejalicu za dom, poslovni prostor ili kancelariju, važno je da razmislite za kakve potrebe ćete koristiti ovaj uređaj, da li za kompletno grejanje ili samo dogrevanje određenih prostorija, da li će to biti tokom zime ili samo tokom prelaznih godišnjih doba.

Uz sve to, važno je da razmislite o sledećem:

  1. Vrsta grejalice - Postoje različite vrste grejalica, uključujući konvektore, radijatore, infracrvene grejalice i ventilatorske grejalice. Svaka ima svoje prednosti  zavisno od vaših potreba i preferencija.

  2. Snaga grejalice - Snaga grejalice je ključna za njen kapacitet da zagreje prostoriju. Manje prostorije zahtevaju manje snage, dok će veće prostorije zahtevati snažniju grejalicu.

  3. Energetska efikasnost - Grejalice sa boljom energetskom efikasnošću mogu vam pomoći da uštedite na računima za struju tokom zime.

  4. Sigurnost i bezbednost - Sigurnost je od suštinskog značaja kada koristite grejalice. Potražite u našem asortimanu grejalice sa zaštitom od pregrevanja i ostalim bezbednosnim funkcijama jer vam to može olakšati upotrebu i učiniti je sigurnijom.


Vrste grejalica

Jedan od prvih kriterijuma pri kupovini nove grejalice je za koju vrstu se opredeliti. Danas je u ponudi zaista veliki izbor modela, pa svako može da pronađe odgovarajuću u skladu sa različitim potrebama.

 

Deo asortimana čine: konvektori, plinske grejalice radijatori, infracrvene grejalice i ventilatorske grejalice. Svaka od njih ima svoje specifičnosti koje ih karakterišu i čine jedinstvenim.

Dok se rad nekih od njih zasniva na izduvavanju toplog vazduha, neke druge emituju toplotu i neko vreme nakon isključivanja, neke koriste plin ili neku drugu vrstu gasa za rad i slično.

Saznaj sve detalje o različitim vrstama grejalica i svim njihovim značajnim karakteristikama:
 

Snaga grejalice

Snaga grejalice se meri u vatima (W). Za manje prostorije, grejalica sa snagom od 1500 W obično je dovoljna. Veće prostorije mogu zahtevati grejalicu sa snagom od 2000 W ili više.

Energetska efikasnost grejalica

Kako biste smanjili troškove grejanja, potražite grejalice koje su označene visokim energetskim razredom. Grejalice sa tim oznakama obično su bolje izolovane i koriste manje energije za proizvodnju toplote.

Sigurnost i bezbednost kod grejalica

Kada koristite grejalice, sigurnost je prioritet. Potražite grejalice sa funkcijama kao što su zaštita od pregrevanja, automatsko isključivanje u slučaju problema i druge.

Takođe, ne postavljajte grejalice blizu zapaljivih materijala i ne ostavljajte ih uključene dok niste kod kuće. 

 

Odaberite grejalicu u skladu sa svojim potrebama

Izbor prave grejalice može značiti udobnu i toplu zimu bez nepotrebnih troškova. Razmotrite svoje potrebe, veličinu prostorije i prioritete u vezi sa energetskom efikasnošću i sigurnošću kako biste pronašli najbolju grejalicu za vaš dom ili radni prostor.

Investicija u pravu grejalicu može vam uštedeti novac i stvoriti udobno okruženje tokom hladnih meseci.