Pretraži sajt
%
×
Makaze za šišanje ovaca Constanta 4

AKCIJA

 

Kupovinom artikla "Makaze za šišanje ovaca Constanta 4" koji je na akciji, dobijate mogućnost kupovine artikla Set noževa Wellington za 1 dinar

 

Blog
12.03.2024.

Stvorite svoju oazu mira na otvorenom.

Uživanje na otvorenom prostoru ne mora biti privilegija samo tokom letnjih meseci. Uživanje u jedinstvenoj oazi mira u svom dvorištu, bašti ili na terasi može postati vaša svakodnevna realnost uz odgovarajući baštenski nameštaj.

Opremanje i odabir pravog nameštaja je ključan korak ka stvaranju prostora koji će vas inspirisati, opustiti i omogućiti vam da maksimalno uživate u svakom trenutku provedenom napolju sa svojom porodicom i prijateljima.

Bilo da su vam potrebne baštenske garniture i baštenski setovi ili tražite pojedinačne elemente koji bi se uklopili u već postojeći eksterijer tu su i: baštenske stolice, baštenski stolovi, baštenske fotelje ali i ljuljaške, suncobrani i tende i slično.

U nastavku vam nudimo nekoliko saveta kako da uz malo truda odaberete najbolju baštensku garnituru.

Vrste baštenskog nameštaja

Baštenski nameštaj je u današnje vreme podjednako zastupljen i koristi se i za uređenje eksterijera ali i enterijera doma. Iz tog razloga su proizvođači proširili paletu materijala od koji se izrađuje nameštaj za baštu, terasu i dvorište pa tako imamo:

Ukoliko želite da se vaše dvoriše savršeno uklopi u prirodno okruženje onda se svakako opredelite za drveni baštenski nameštaj. On je čvrst, stabilan i uz pravilno održavanje i sklanjanje tokom kišnih meseci ovaj nameštaj će vam dugo i kvalitetno služiti.

Metalni baštenski nameštaj je veoma popularan jer se lako i jednostvano održava. U zavisnosti za koju se vrstu metala odlučite, možete pronaći stacionarne ili sklopive elemente. Često se metalni baštenski nameštaj može naći u kombinaciji sa drvenim elementima i obrnuto. Ova vrsta baštenskog nameštaja u vašem dvorištu predstavljaće poseban estetski užitak.

Plastični baštenski nameštaj predstavlja praktično rešenje koje je naročito pogodno ukoliko očekujete goste ili pravite zabavu u svom dvorištu. Jednostavno se održava i veoma je praktičan kada je odlaganje u pitanju.

Kada je baštenski nameštaj od ratana u pitanju u ponudi se mogu naći dve vrste, nameštaj od prirodnog ratana i nameštaj od PVC ratana. I jedna o druga vrsta nameštaja predstvaljaju odlično rešenje kada su u pitanju baštenske garnitute. Jednostavne linije i prirodan izgled daju ovom nameštaju poseban šarm.

Izaberite mudro svoj novi baštenski nameštaj

Prilikom biranja baštenskog nameštaja, važno je razmotriti nekoliko faktora. Prvo, treba ruzeti u obzir stil koji želite da postignete - da li preferirate moderan, rustičan, klasičan ili neki drugi stil? Zatim, obratite pažnju na materijale od kojih je nameštaj napravljen. Kvalitetan materijal osiguraće trajnost i otpornost na spoljašnje uticaje, produžavajući tako vek trajanja nameštaja.

Razmislite o funkcionalnosti. Da li vam je potrebna udobna garnitura za opuštanje sa porodicom i prijateljima ili preferirate intimne kutke za čitanje i meditaciju? Takođe, ne zaboravite na praktičnost - ima li dovoljno mesta za odlaganje stvari poput jastuka, knjiga ili pića? Obratite pažnju na oblik i veličinu prostora kao i na eventualnu površinu koju će zauzimati nameštaj u dvorištu.

Kada ste razmotrili sve ove faktore, vreme je da istražite širok spektar baštenskog nameštaja dostupnog na tržištu. Od udobnih sofisticiranih garnitura, preko elegantnih stolova i stolica, do ležaljki i ljuljaški - izbor je zaista velik. Birajte komade koji odražavaju vaš stil i potrebe, ali i koji će se uklopiti u prostor koji imate na raspolaganju.

Ne zaboravite na detalje koji će dodati lični pečat vašoj oazi mira. Dekorativni jastuci, tepisi, sveće i baštenska rasveta mogu dodati toplinu i atmosferu vašem spoljnom prostoru, pretvarajući ga u savršeno mesto za opuštanje i uživanje u prirodi.

Kada konačno odaberete svoj baštenski nameštaj i uredite svoj kutak na otvorenom, ne zaboravite da je redovno održavanje ključno za njegovu dugovečnost i lepotu. Redovno čišćenje i zaštita od vremenskih uslova će osigurati da vaš baštenski nameštaj izgleda kao nov i pruži vam godine uživanja.

Ukratko, stvaranje vašeg prostora na otvorenom je moguće uz pravilan odabir baštenskog nameštaja koji odražava vaš stil, potrebe i estetiku. Uživajte u lepoti prirode i udobnosti svog spoljnog prostora uz kvalitetan nameštaj i detalje koji će ga učiniti savršenim mestom za opuštanje i uživanje.

Kako biste što duže uživali u svom novom baštenskom nameštaju obavezno pročitajte i Održavanje baštenskog nameštaja- saveti i preporuke.