Pretraži sajt
%
×
Makaze za šišanje ovaca Constanta 4

AKCIJA

 

Kupovinom artikla "Makaze za šišanje ovaca Constanta 4" koji je na akciji, dobijate mogućnost kupovine artikla Set noževa Wellington za 1 dinar

 

Blog
12.04.2024.

Način rada STIGA robot kosilica

STIGA robot kosilica kreirana je sa ciljem revolucije kada je u pitanju nega travnjaka pomoću potpuno inteligentnog i održivog sistema košenja.

Iako su se nove tehnologije, kao što su sistemi za prepoznavanje prepreka, mapiranje travnjaka i memorija travnjaka pojavile na globalnom tržištu robota, one ne idu dovoljno daleko da garantuju i odlično održavanje travnjaka. STIGA robot, sa patentiranom AGS tehnologijom, prošla je kroz rigorozan proces, gde su specijalno obučeni inženjeri dovodili u pitanje sve što je STIGA razvila ikada pre.Time su stvorili mašinu koja će omogućiti travi dovoljno vremena da se obnovi pre sledećeg košenja što će omogućiti da trava postane zdravija i zelenija.

KAKO RADI STIGA ROBOTSKA KOSILICA?

Novi koncept STIGA autonomnih robota, zasnovan je na tome da robotu više nije potrebna granična žica, shodno tome da je perimetar potpuno virtuelan i može se modifikovati prema potrebama korisnika. To znači da svaki put, kada se desi promena u Vašem dvorištu, perimetar može biti lako modifikovan za nekoliko minuta.

Instalacija je potpuno virtuelna, pomoću STIGA.GO App. Nova STIGA autonomna robotska kosilica prikuplja informacije sa satelitskih signala, kako GPS tako i svih drugih GNSS sistema, kako bi znala njihovu poziciju i kako bi bila precizno navođena u okviru travnjaka. 

Virtuelni perimetar je omogućen zahvaljujući sposobnosti robotske kosilice da bude navođena dvorištem putem tehnologije koja prevazilazi GPS i RTK sisteme: Sistem aktivnog navođenja (AGS). AGS je patentirana STIGA tehnologija koja omogućava navigaciju bez kablova, kao i visok nivo preciznosti pozicioniranja, a samim tim i kvalitet košenja. AGS tehnologija Vašem robotu omogućava da planira sesije košenja, prema dostupnosti satelitskog signala, tako što mapira baštu u „mrežu“ i poznaje satelitsku mapu na nebu iznad nje. Svakoj ćeliji „mreže“ dodeljuje ocenu kvaliteta signala i kontinualno ažurira rezultat, prateći kretanje satelita. Znajući unapred pozicioniranje satelita, planira svaku sesiju košenja u svakom delu dvorišta. Sve zone na Vašem travnjaku se kose redovno i precizno, ne ostavljajući nijednu zonu nepokošenu i izbegavajući prekomerno košenje prolaskom nekoliko puta po istoj površini. Rezultat je ujednačen, lep travnjak.

STIGA robot može da radi sa naizmeničnim pravcima košenja, kako bi travnjak bio zdraviji, ali i da se poboljša energetska efikasnost u eksploataciji. Robot kosi prema sistematskim obrascima, koji mogu biti i kombinacije 4 različita pravca (sever-jug, istok-zapad, šahovnica, gusta mreža).

 

Robot je izuzetno izbalansiran, sa integrisanom Li-Ion baterijom, čiji kapacitet omogućava da autonomni robot neguje vaš travnjak kroz 2 ciklusa u toku jednog dana. Čak i nakon 4 godine korišćenja, baterija će raditi sa preko 80% svog kapaciteta. STIGA robotske kosilice opremljene su sa 4 do 6 okretnih oštrica od karbonskog čelika, koje se okreću brzinom od čak 2850 o/min, obezbeđujući visoke performanse sečenja. Vrlo oštri noževi u kombinaciji sa mešavinom materijala od kog su izrađeni, omogućavaju uredan rez, omogućavajući zdravo zarastanje trave. 

Roboti su opremljeni i senzorima za prepreke, senzorima podizanja, senzorom za kišu, opcijom automatskog vraćanja na punjač. STIGA roboti mogu savladati uspone od 45-50%, dok je visina košenja od 20-65 mm, i podešava se putem aplikacije. Takođe poseduju i „anti-theft“ kontrolu, gde će Vas aplikacija obavestiti ukoliko se robot nađe van granica Vašeg dvorišta. Površina košenja može biti podeljena do 10 povezanih zona, a moguće je memorisati i do 30 „no cutting“ zona, koja će robot izgnorisati prilikom košenja.