Pretraži sajt
%
×
Makaze za šišanje ovaca Constanta 4

AKCIJA

 

Kupovinom artikla "Makaze za šišanje ovaca Constanta 4" koji je na akciji, dobijate mogućnost kupovine artikla Set noževa Wellington za 1 dinar

 

Blog
12.04.2024.

Villager QUIX robot kosilica - najtiši robot na tržištu

Revolicija u nezi vašeg travnjaka: Upoznajte QUIX, autonomnu robotsku kosilicu.

U današnje vreme, kada svakodnevni zadatak košenja travnjaka može oduzeti dragoceno slobodno vreme, Villager predstavlja inovativno rešenje koje obećava transformaciju u održavanju zelenih površina. Predstavljamo Vam QUIX, najnoviju autonomnu robotsku kosilicu, dizajniranu da vam uštedi vreme i energiju.

QUIX nije samo kosilica; to je robot opremljen najsavremenijom tehnologijom koji obezbeđuje bezprekoran rezultat. Njegova sposobnost da pokrije svaki ugao vašeg dvorišta, čineći ga izuzetno efikasnim i temeljnim, predstavlja ključni element u njegovom dizajnu.

Način rada robotske kosilice QUIX 

Prilikom obavljanja zadataka, zahtev za asistencijom korisnika je minimalan. QUIX je baterijski uređaj, čiji algoritam omogućava samostalno vraćanje na baznu stanicu za punjenje. Pre puštanja u rad, potrebno je isplanirati plan postavljanja granične žice, kako bi se maksimalno optimizovala površina Vašeg travnjaka. Zadatak košenja se samostalno vrši, ali uz specijalnu aplikaciju, povezivanjem na wifi ili putem bluetooth-a. Kada QUIX povežete putem aplikacije, biće Vam omogućene sledeće napredne funkcije upravljanja:

  1. Praćenje statusa robota;
  2. Programiranje sata i dana, kada će robot izlaziti da kosi;
  3. Direktno slanje u rad;
  4. Podešavanje različitih zona košenja (napredna funkcija za komplikovanije travnjake);
  5. Upravljanje senzorom za kišu;
  6. Mapiranje – ucrtavanje perimetra, kako biste znali granice sa ucrtanim karakterističnim zonama;
  7. Update firmware, digitalno uputstvo i pristup video klipovima koji će Vam olakšati instalaciju.

QUIX se kreće u različitim pravcima, svaki put u kontaktu sa graničnom žicom zauzima novu putanju. Nema šablonizovanog košenja, kao kod tradicionalne kosilice. Nakon završene sesije košenja, vraća se na punjač i čeka sledeći ciklus košenja, koji Vi programirate pomoću aplikacije. Robot kosilica ujedno predstavlja i malčing mašinu, koja svakodnevno seče male parčiće trave, te ti delovi padaju natrag na tlo. Time se travnjak đubri, zadržava se vlaga, sprečava se pojava korova i smanjuje se mogućnost pojave bolesti. To znači da se dobija bolji kvalitet travnjaka.

Kako je robot kosilica mnogo manje težine od tradicionalnih kosilica, nema pojave zbijanja tla. Ovo je još jedan faktor koji će doprineti boljem kvalitetu Vašeg travnjaka, jer potreba za prozračivanjem Vašeg zemljišta se smanjuje na minimum. QUIX je najtiši robot na tržištu sa nivoom buke od samo 55dB. Ovo će doprineti kvalitetnije provedenom vremenu u vrtu za Vas i Vaše ljubimce.

Neke od glavnih karakteristika su:

• Površina koju može da pokrije – 1000m2

• UV otporna boja,

• Plivajući poklopac, koji apsorbuje udarce,

• Točkovi obloženi gumom, koji ne ostavljaju tragove i koji omogućavaju robote da bez problema savlada uspone čak do 45%,

• Kompaktne dimenzije, uz veliku širinu košenja od 18cm. Ovo daje sposobnost da se robot bez problema kreće kroz uske prolaze minimalne širine 80cm.

• Lako održavanje – robot je vodootporan, te se može prati pomoću baštenskog creva. Plivajuće kućište se može lako ukloniti bez potrebe za alatom, te olakšati čišćenje i održavanje.

• Precizan izbor visine košenja – 20 – 60 mm,

• Touch control i HD-LED ekran. 4 ugrađena dugmeta obezbeđuju primarnu kontrolu za brz i lak rad– uključivanje/isključivanje– planiranje košenja– idite na punjač– Košenje sada– Bluetooth povezivanje.

• PIN CODE - sigurnosni kod za zaštitu od krađe, robotska kosilica se ne može pokrenuti u slučaju krađe.

• Bezbednosne funkcije – STOP dugme, kao i senzori prevrtanja, podizanja i slično, koji automatski gase noževe, kako ne bi povredile korisnika.

• Automatski, plivajući mehanizam podešavanja visine omogućava da se robot sa lakoćom kreće po neravnim terenima, te smanjuje mogučnost blokiranja robota.

 

Trava je živi organizam u Vašoj bašti. Ne radi se samo o rezanju trave; radi se o brizi o njoj.

• Tri osnovne potrebe koje bi trebalo ispuniti:

1. UREDAN REZ: QUIX kosi travu uredno i ravno, bez kidanja. Zahvaljujući tome, vlasi trave se idealno zaceljuju, te je trava zdravija i Vaš travnjak neće imati žute vrhove. Žuti vrhovi nastaju kada rez nije uredan, već se vrh „pokida“.

• VREME ZA ZACELJENJE IZMEĐU CIKLUSA KOŠENJA: Ostavite minimum 5h između dva košenja, tako dajući travi dovoljno vremena da svoje vrhove zaceli i zapečati prirodnim putem, pre sledećeg košenja.

• VREME DA SE PONOVO USPRAVI: Sa samo 2 ciklusa košenja dnevno, ostavlja se više nego dovoljno vremena između košenja, da se vlasi trave pravilno oporave, da se prirodno usprave i nastave da rastu zdravo.

Možemo zaključiti da je QUIX jednostavan za upotrebu, čak i na neravnim terenima, da ima izvanrednu sposobnost izbegavanja prepreka, kao i prolaska kroz uske prolaze. Odlična sposobnost izlaska iz potencijalnih „zamki“,  omogućava smanjenu potrebu za ljudskom intervencijom, što od QUIX-a pravi jednu izuzetno inteligentnu mašinu. QUIX će svoje zadatke redovno obavljati bez greške, te će postati nezaobilazni deo Vašeg vrta.