Pretraži sajt
%
×
Makaze za šišanje ovaca Constanta 4

AKCIJA

 

Kupovinom artikla "Makaze za šišanje ovaca Constanta 4" koji je na akciji, dobijate mogućnost kupovine artikla Set noževa Wellington za 1 dinar

 

Blog
23.03.2024.

Saveti za odabir traktor kosilice

Kada dođe vreme za obavljanje radova na vašem imanju, bašti, voćnjaku, dvorištu, jedan od ključnih vrtnih i baštenskih alata koji će vam svakako olakšati posao je traktor kosačica. 

Međutim, kupovina ove vrste kosilice može biti izazovan zadatak, pogotovo ako niste upoznati sa različitim karakteristikama i opcijama koje su dostupne.

Kupovina traktor kosačice će biti investicija koja će vam se isplatiti na duže staze. Pouzdane i izdržljive, ove mašine za košenje uštedeće vam ono najdragocenije, napor i vaše vreme. Kvalitetna traktorska kosilica, uz odgovarajuće održavanje, dugoročno će biti vaš omiljeni saveznik u vrtu.

U sledećim redovima pročitajte koje su to karakteristike na koje bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine traktorske kosačice.

Veličina i snaga motora

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je veličina i snaga motora. To će odrediti koliko efikasno će traktor kosilica moći da se nosi sa terenom koji želite da kosite, kao i sa vrstom trave. Veći tereni zahtevaju jače motore kako bi se osigurala efikasna obrada.

Benzinske traktorske kosilice poseduju jače motore i pogodne su za košenje nešto zahtevnijih terena. Kod ovih traktor kosačica neophodno je voditi računa o redovnom servisiranju motora i redovnom dosipavanju ulja.

Širina reza   

Širina reza određuje koliko trave ili drugog rastinja možete pokositi u jednom prolazu. Ako imate veliko imanje, veća širina reza može značajno ubrzati proces košenja. Imajte u vidu da širina reza povećava dimenzije same traktor kosilice te ukoliko imate imanje sa različitim preprekama, birajte kosilice odgovarajuće širine reza.

Vrsta terena

Ova stavka je direktno vezana za širinu reza. Različite traktor kosilice imaju različite karakteristike koje ih čine boljim za određene vrste terena. Na primer, za brdovite terene ili terene sa mnogo prepreka, možda će vam trebati traktor kosilica sa boljom trakcijom ili manjom širinom reza kako bi se lakše manevrisalo.

Ergonomija i komfor

Kupovina traktor kosilice ne podrazumeva samo funkcionalnost, već i udobnost tokom korišćenja. Obratite pažnju na ergonomske karakteristike sedišta, kontrola i pristupačnost svih funkcija.

Dodatna oprema i njihove funkcije

Mnoge traktor kosilice dolaze sa dodatnom opremom i funkcijama koje mogu poboljšati vaše iskustvo košenja. 

Veoma važan dodatak svakoj traktor kosilici je i set za malčiranje. To je proces sitnjenja trave i vraćanja njenih hranjivih sastojaka u zemlju. Malčer kao dodatak za traktor kosilicu može biti koristan za održavanje zdravlja travnjaka, jer doprinosi boljem zemljištu i manjem korovu.

Kupovina traktor kosilice može biti značajan korak ka olakšavanju održavanja vašeg imanja ili travnjaka. Pažljivo razmislite o gore navedenim faktorima kako biste osigurali da odaberete traktor kosilicu koja će zadovoljiti vaše potrebe i trajati dugi niz godina.

Kako bi ste što lakše doneli odluku koju traktor kosilicu treba odabrati donosimo vam Top 5 Villager traktor kosilica.