Pretraži sajt
%
×
Makaze za šišanje ovaca Constanta 4

AKCIJA

 

Kupovinom artikla "Makaze za šišanje ovaca Constanta 4" koji je na akciji, dobijate mogućnost kupovine artikla Set noževa Wellington za 1 dinar

 

Blog
02.08.2023.

Kako odabrati najbolju testeru?

Odabir prave testere, koja će vam obezbediti preciznost, efikasnost i sigurnost u radu može biti ključna za uspeh vašeg projekta koji zahteva sečenje.

Odgovori na pitanja kao što su koliko često bi koristio testeru, koju vrstu drveta ili nekog drugog materijala planiram da sečem, koliku veličinu testere tražim trebalo bi uzeti u razmatranje prilikom razmatranja kupovine.

U ovom vodiču, istražujemo važne faktore koje treba uzeti u obzir prilikom odabira najbolje testere za vaše potrebe.


 

1. Vrste testera

Prvi korak u odabiru prave testere je razumevanje različitih vrsta ovih uređaja koji su dostupni na tržištu. Kod nas se izdvajaju tri glavne kategorije - motorne testere, električne testere i akumulatorske testere.

 

Motorne testere koriste motor za pokretanje lanca sa oštricama, omogućavajući brzo i precizno sečenje. Ove testere se upotrebljavaju za različite svrhe, uključujući sečenje drva, orezivanje grana, rušenje stabala, sečenje građevinskih materijala i još mnogo toga.

Motorne testere koriste mešavinu goriva (obično benzina) i ulja koja pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovaj motor, u kombinaciji sa lancem i oštricama, omogućava testeri da brzo i lako preseče materijale.

Treba birati brend testera novije generacije koje imaju malu emisiju štetnih gasova u svrhu zaštite životne sredine. 

 


 

Električne testere koriste električni motor za pokretanje lanca sa oštricama. Sve što vam je potrebno za rad sa ovakvom vrstom testere jeste da je priključite na izvor električne energije.

Ukoliko živite u urbanizovanoj sredini, i koristili biste testeru za rezanje manjeg ogrevnog drveta, a imate pristup električnoj mreži u svakom trenutku i ne volite buku, onda su električne testere pravo rešenje za vas. Najčešće se koriste za sečenje drveta, iverice, metalnih cevi, plastike i drugih materijala.

 


 

Akumulatorske testere poznate i kao bežične testere, koriste akumulator umesto kabla za napajanje. Ovo je ključna karakteristika koja ih čini jednostavnim za korišćenje i omogućava sečenje materijala na mestima gde nema dostupnih električnih izvora.

Ne koriste gorivo na bazi benzina pa ne ispuštaju izduvne gasove, kompaktne su i lake, i nemaju kabl da vas zadržava ili sputava. Koriste se za sečenje drva, iverice i drugih materija kao i za orezivanje grana i za druge lakše poslove na otvorenom.

 

2. Namena i tip radova

Pri odabiru testere razmislite o svrsi za koju ćete koristiti testeru. Sama namena i način korišćenja testere umnogome određuju vaš izbor. Ako planirate da se bavite obaranjem drveća većeg obima i dužine stabla, onda treba razmisliti o nekoj motornoj testeri veće snage, sa dužom reznom garniturom.

Sa druge strane, ukoliko vam je izvor električne energije lako dostupan, možete odabrati i električnu testeru koja će vam posao učiniti lakšim i jednostavnijim. Sve što vam je potrebno za rad jeste da je priključite u struju i pritisnete dugme.

Ako vam je potrebna lako prenosiva testera, pogodna za rad na različitim mestima, uključujući i teško dostupna mesta, bez izvora električne energije onda je za vas akumulatorska testera najbolji izbor.

Za lakši pristup materijalu koji je potrebno da isečete, tu su i teleskopske bezične testere koje su vrlo korisne za orezivanje i imaju široku primenu u voćarstvu. 

3. Snaga i performanse

Snaga testere igra ključnu ulogu u njenim performansama. Razmislite o debljini i tvrdoći materijala koji planirate seći.

Za teže materijale, kao što su guste drvene daske ili metal, potrebna vam je testera sa snažnim motorom. Takođe, proverite i brzinu testere, jer to može uticati na efikasnost sečenja.

4. Bezbednost

Bezbednost je od najveće važnosti pri radu sa testerama. Pobrinite se da vaš odabrani model testere ima integrisane sigurnosne funkcije kao što su zaštitna futrola, kočnica rezne garniture i lako dostupne funkcije za isključivanje u hitnim situacijama.

Pored toga, preporuka je da se prilikom korišćenja testere nosi zaštitna oprema radi dodatne bezbednosti koja uključuje protivrezne rukavice i pantalone, zaštitnu obuću, šlem ili vizir i radnu jaknu.

5. Ergonomija i težina

Ergonomski dizajn testere može značajno uticati na udobnost tokom dugih radnih sati. Istražite različite modele da biste odabrali testeru sa udobnim drškama koje se dobro prilagođavaju vašoj ruci.

Kupci lančanih testera se često rukovode veličinom i težinom kao oličenjem snage i kvaliteta lančane testere. U većini slučajeva to predstavlja grešku. Manja testera će vam biti praktičnija kada su u pitanju kučni poslovi dok su testere većih dimenzija i snage predviđene za profesionalce i sečenje čvršćeg drveta, metala, plastike i slično.

Takođe, uzmite u obzir i težinu testere, jer preteška testera može dovesti do brzog zamora ruku.

6. Kvalitet i brend testere

Investiranje u kvalitetnu testeru dugoročno će vam se isplatiti. Birajte proverene robne marke koje su poznate po kvalitetnim proizvodima pouzdanih performansi.

Trajanje garancije za proizvod je takođe važan kriterijum kao i dostupnost servisa i rezervnih delova.


7. Cena i proračun

Postavite budžet za svoju testeru, ali imajte na umu da najjeftiniji modeli možda neće pružiti najbolji učinak i dugotrajnost. Treba balansirati da biste dobili najvišu vrednost za vaš novac.

Korišćenjem savremenih tehnologija i novih materijala postignuti su zavidni rezultati na polju unapređenja kvaliteta, pouzdanosti i dugotrajnosti lančanih testera iz Agromarket ponude. Pametan izbor testere će vam omogućiti da sečete potrebne materijale precizno i sa lakoćom, i da uživate u svom radu bezbedno i sa zadovoljstvom.

Ono što bi svakako trebalo uzetu u razmatranje u sklopu odabira lančane testre je i koliko često planirate da koristite ovaj alat. Ukoliko motornu testeru planirate da koristite nekoliko puta godišnje kupovinu obavite shodno toj činjenici. 

Akoliko tražite lančanu testeru sa određenim karakteristikama i performansama ovde se možete detaljnije informisati o Top 7 lančanih testera koje smo pripremili za vas.